Keksi s kokosvoim puterom
Kokos volimo u svim kombinacijama, ali kolači su nam nekako najdraži.
Vrijeme pripreme: 1,5 sati
Sastojci za pripremu pleha (2 pleha):
- 200 g brašna od spelte
- 50 g mljevenih badema
- 3/4 čajne kašike soli
- 120 g kokosovog ulja
- 100 ml javorovog sirupa
- naribana kora jednog limuna
- 2 supene kašike šećera u prahu za posipanje
Pripreme:
- Sve sastojke izuzev šećera u prahu umutiti štapnom mikserom, a dobivenu smjesu formirati u kuglice, zamotati u foliju, pritisnuti tako da se spljošte pa ostaviti jedan sat u frižideru.
- Pećnicu zagrijati na 180 °C.
- Tijesto razvući na 0,5 cm debljine. Formirati kekse pomoću kalupa i poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
- Od ostataka tijesta iznova oblikovati kuglice, razvući i formirati kekse. Ako tijesto u postupku previše omekša, potrebno ga je još jednom umotati u foliju i ostaviti u frižider i zatim ga izraditi.
- Kekse peći 9 – 10 minuta sve dok na rubovima ne poprime blagu smećkastu boju. Kad su gotovi, ostaviti da se hlade pa posuti šećerom u prahu.