Tjestenina s pupoljcima maslačka
Špageti sa pupoljcima maslačka neodoljivo podsjeća na proljeće.
Sastojci za 4 osobe:
- 400 – 500 g špageta
- malo maslinovog ulja
- 100 pupoljaka maslačka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- biber
- parmezan po želji
Priprema:
- skuhati špagete al dente, zatim ih ocijediti i ostaviti u cjediljci sa strane.
- u još vrući lonac u kojem su se kuhale špagete, ugrijati malo maslinovog ulja pa oko 5 minuta peči pupoljke, zatim preliti vrhnjem za kuhanje i pomiješati. Po želji začiniti biberom i solju.
- Dodati špagete, promiješati i poslužite sa parmezanom.
Savjet:mladi listovi maslačka imaju okus koji je prikladan za pravljenje salata, pupoljak se može peći ili začiniti sirćetom. Neopran cvijet možete i zamrznuti.