Tortelloni od pirea s ricottom i kremom od zobi i graška
Brzo za pripremu i ukusno.
Vrijeme pripreme: 25 min
Sastojci za 2 osobe:
- 250 g tortellona od pirea s ricottom i špinatom
- 1 supena kašika maslaca ghee
- 3 mlada luka
- 200 ml kreme od zobi Cuisine
- ribana kora jednog limuna iz biološkog uzgoja
- 1 supena kašika limunovog soka
- 100 g svježeg graška šećerca
- 100 g smrznutog graška
- sol
- svježe mljeveni crni biber po ukusu
Priprema:
- luk narezati na kolutove, grašak šećerac narezati na dijagonalne trake.
- tortellone kuhati al dente u slanoj vodi 12 – 15 minuta.
- ghee maslac zagrijati u tavi pa na njemu oko 2 minute pirjati mladi luk. Dodati kremu od zobi, limunovu koru i sok. U kremi 3 minute kuhati grašak šećerac i smrznuti grašak.
- zatim dodati tortellone i sve dobro pomiješati i poslužiti.