Recept za supu od paradajza s mozzarellom
Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji s komadima mozzarelle i neodoljivo podsjeća na godišnji odmor.
Sastojci za 4 osobe:
- 2 supene kašike ulja za pečenje
- 1600 g oguljena paradajza iz konzerve
- 600 ml povrtne supe
- 400 ml dmBio sojine kreme
- 2 velika luka
- 6 češnja češnjaka
- 8 cherry rajčice
- 12 malih mozzarella
- 16 listića bosiljka
- sol , biber
- 4 štapića za ražnjiće
Priprema:
1 U posudi zagrijati ulje za pečenje pa dodati luk i češnjak i pržiti oko 2 minute. Dodati paradajz iz konzerve, povrtnu supu i sojinu kremu pa nastaviti kuhati oko 8 minuta. Potom mutiti štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i pobiberiti i držati na toplome.
2 Na drveni štapić nabosti komade mozzarelle, rajčice i listiće bosiljka.
3 Supu dodati u četiri čaše i poslužiti sa pripremljenim štapićima.
Preporuka: supa je osobito praktična ako nemate puno sastojaka u frižideru. Možete je kombinirati s focacciom.