Jelovnik za prijatelje
U društvu je sve ukusnije. Ovim receptima vašim prijateljima ćete pričiniti zadovoljstvo, a da pritom ne stojite cijelu večer u kuhinji.
Vremenski plan:
1 1/2 dan prije:
- Za predjelo pripremiti orahe i sosove.
- Desert možete u potpunosti pripremiti i dobro ohladiti.
Oko 3 sata prije:
- Oguliti kelerabu i krušku, razdvojiti u različite zdjelice i ostaviti na hladnije mjesto.
- Za glavno jelo karamelizirati kriške jabuke, pripremiti slatko-kiseli sos. Iz frižidera izvaditi srneći odrezak.
Pred večeru:
- Za glavno jelo zagrijati tanjire.
- Tiramisu posuti čokoladom u prahu ili kakaom neposredno pred serviranje.
Savjet: Svi su uzbuđeni zbog deserta? Rukom pisani recept može biti mali dar poslije večere.

Jelo s prijateljima je popularnije nego ikad prije, iako kuhanje možda i nije za svakoga. Jer, ipak, zahtijeva vrijeme, planiranje i kreativne ideje. „Kuhanje za prijatelje“ (AT-izdanje) od Ursule Furrer-Heim ne nosi bez razloga podnaslov „Genijalna i jednostavna priprema“. Iz tog razloga osim prijedloga jelovnika sadrži vremenski plan i savjete za pripremu. Oni bi trebali spriječiti da domaćin već prije predjela bude izmoren.