Raj za nepce i sva čula
Među nama nema onih koji ne vole dobar slatkiš nakon napornog dana i baš zato vam donosimo recept za super brze i jednostavne čokoladne kolačiće.
Čokoladni cookies
Sastojci:
250 g dmBio tip 550 brašna
20 g dmBio kakaa u prahu
80 g dmBio šećera od trske
100 g putera
100 ml mlijeka ili biljnog mlijeka
5 g dmBio praška za pecivo
prstohvat soli
80 g dmBio tamne čokolade
Priprema:
Sve suhe sastojke izmiješati u dubokoj posudi. Suhim sastojcima dodati puter sobne temperature i mlijeko. Sve izmiješati ručno drvenom kašikom ili električnim mikserom dok ne dobijete jednoliku smjesu. U smjesu dodati sitno sjeckanu tamnu čokoladu i izmiješati. Smjesu ostaviti na 15-20 minuta u frižider. Nakon hlađenja od jedne velike kašike smjese, formirati keksiće i poredati ih na papir za pečenje. Cookies je potrebno peći 10-12 minuta na 180 stepeni C°.