Recept za keksiće u obliku srca: ljubav ide kroz želudac
Želite li pokloniti mali znak pažnje za Valentinovo, ali još nemate ideju kako to učiniti? Uz naš recept za kekse u obliku srca na pravom ste mjestu – poklonite domaće kekse kojima ćete sigurno osvojiti srca svojih najdražih!
Šta je pritom potrebno
Za prhko tijesto
- 300 g pšeničnog brašna tip 405 (npr. dmBio)
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 g hladnog maslaca (narezanog na kockice)
- 100 g šećera
- 1 jaje
- prstohvat soli
- burbon-vanilija (npr. dmBio)
Za glazuru
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica limunova soka
- crvena ili pink boja za hranu
- šećerne mrvice za ukrašavanje
Postupak:
Priprema prhkog tijesta
Za pripremu prhkog tijesta sve sastojke stavite u zdjelu i pomoću kuhinjskog aparata umijesite u jednolično tijesto. Ako nemate kuhinjski aparat, tijesto možete umijesiti rukama. Važno je da tijesto obradite što brže kako se maslac ne bi previše rastopio, a tijesto se počelo previše mrviti. Tijesto zatim pokrijte i ostavite da odstoji jedan sat u frižideru.
Razvaljajte i izrežite tijesto
Tijesto pažljivo razvaljajte na pobrašnjenoj površini do debljine od 3 do 5 mm. Zagrijte rernu na 170 °C uz uključen ventilator. Izrežite kekse kalupom u obliku srca i pecite ih oko 10 minuta.
ako nemate kalup u obliku srca, možete jednostavno nožem izrezati tijesto u obliku srca.
Ukrašavanje keksa
Kako bi glazura dobro prianjala, pustite kekse da se potpuno ohlade. Za pripremu glazure u maloj zdjeli pomiješajte šećer u prahu, sok od limuna i jestivu boju te je nanesite na kekse kašikom ili silikonskim kistom. Na kraju, prema želji, ukrasite kekse šećernim mrvicama i ljubavni keksići bit će spremni!
ako nemate vremena za pečenje, možete koristiti već gotove kekse. Na dm.bih možete pronaći sjajne sastojke i kekse kojima ćete sigurno očarati svoje najdraže.