Mi imamo rješenje i predstavljamo Vam dva veganska recepta za sladoled za čiju pripremu nije potreban uređaj za pripremu sladoleda. Sve što Vam je potrebno su svježi sastojci, mikser, zamrzivač i naravno želja za sladoledom. - Ljeto može doći!


Za ledeni užitak: kremasti sladoled od badema i kokosa

Što više podsjeća na odmor od egzotičnog okusa kokosovog oraha? Već i sam miris budi ljetne snove: Palme, plaža i hladan sladoled je sve što si želimo vrućeg ljetnog dana. S ovim receptom možemo barem probuditi posljednje.

Sastojci:

  • 600 ml (veganskog) jogurta
  • 300 ml kokosovog mlijeka
  • 200 ml kokosove kreme
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g ribanog kokosa
  • 50 g sjeckanih badema
  • 1 mahuna vanilije

Priprema:

  1. Pržite ribani kokos i sjeckane bademe u tavi dok ne postignu zlatno-smeđu boju i nakon toga dobro ohladite.
  2. Pomiješajte (veganski) jogurt i šećer u prahu u jednoj posudi. Razrežite mahunu vanilije po dužini, pažljivo izvadite jezgru i dodajte mješavini s jogurtom. Još jednom sve dobro promiješajte.
  3. Kokosovo mlijeko, kokosovu kremu, pržene kokosove sjemenke i bademe pomiješajte u smjesu s jogurtom.
  4. Smjesom napunite kalup u obliku kutije i ostavite u zamrzivaču na najmanje tri sata. U međuvremenu svako malo dobro promiješajte kako se ne bi stvorili kristali.

Savjet: Prije serviranja sladoled kratko stavite u frižidrer. Tako će se lakše moći izraditi kuglice sladoleda. Posebno dekorativno djeluje kada se sladoled od kokosa stilski posluži u pola kokosovog oraha.

Za voćno osvježenje: popsicles od lubenice

Lubenica ljeti nije samo genijalna za gašenje žeđi, već je i dobra baza za osvježavajući vodeni sladoled. I naravno veganski! Sve što Vam je potrebno od sastojaka su mikser, kalupi za sladoled i naravno zamrzivač. Najbolja stvar: S (veganskim) jogurtom i kivijem popsicles izgledaju poput malih komadića lubenice na štapiću: - Savršeno za sljedeću vrtnu zabavu!

Sastojci za osam kalupa za sladoled:

  • 1 kg lubenice
  • 150 g (veganskog) jogurta
  • 2 kivija
  • 1 kašika čokoladnih mrvica

Priprema:

  1. Meso lubenice izvadite iz kore, uklonite koštice i usitnite u mikseru. Umiješajte čokoladne mrvice i kalupe za sladoled do 2/3 napunite pireom od lubenice. Štapiće za sladoled stavite u kalup i ostavite u zamrzivaču na oko sat vremena.
  2. Po kalupu stavite 1-2 kašike (veganskog) jogurta na zamrznutu lubenicu i još jednom stavite u zamrzivač na sat vremena.
  3. Ogulite kivije i također ih usitnite u mikseru. Kalupe za sladoled do ruba napunite pireom od kivija i ostavite u zamrzivaču najmanje pet sati. Tako će nastati dobro vidljivi slojevi.

Ako neko radije voli sladoled potpuno bez šećera, ne mora uopće koristiti čokoladne mrvice ili ih može zamijeniti komadićima slatke tamne čokolade. I ovisno o tome kako želite veganski uživati u sladoledu, može se koristiti veganski ili životinjski jogurt.